KH Engine voorwoord door Willem Pronk en Björn Erkens

'Anticiperen op marktbewegingen'

RLB 2680newAls multidisciplinair full-service ingenieursbureau ondersteunt KH Engineering opdrachtgevers in de ontwikkeling van projecten in diverse markten in de industrie. Deze markten bedienen wij met onze kennis, ervaring en expertise. Er is een aantal marktsegmenten volop in ontwikkeling, zoals de chemiesector, de farmaceutische industrie en de new energy markt. Als ingenieursbureau anticiperen wij op deze bewegingen in de markt. In deze KH Engine een aantal mooie voorbeelden over de samenwerking met klanten en welke stappen wij als ingenieursbureau nemen om onze klanten van een pragmatische aanpak te voorzien van front-end services tot aan engineering, inkoop en constructie management (EPCm) services.

Energietransitie

Al onze klanten hebben te maken met de energietransitie. KH Engineering heeft een speciale werkgroep opgericht om in te spelen op de ontwikkelingen op het gebied van de energietransitie. De New Energy & Infrastructuur (NEI) groep legt dwarsverbanden tussen de marktsectoren en is op de hoogte van de trends en ontwikkelingen in de markt. Alle ontwikkelingen en kennis over gebruik van niet-fossiele brandstoffen, warmtepompen, elektrificatie, waterstof et cetera, worden verzameld en gedeeld, zodat ieder marktteam binnen KH Engineering daar zijn voordeel mee kan doen.

MarktteamsBjorn

Een van die marktteams is Chemie. Onze projectaccountmanagers in deze sector hebben nauw contact met onze klanten en weten welke vragen er leven. Hoe reduceren we CO2-uitstoot en hoe werken we toe naar groene chemie? Die behoeften delen we binnen het team waardoor we onze dienstverlening nog beter op de wensen van onze klanten kunnen afstemmen. Een ander opkomend verschijnsel is cyber crime. Ons Cyber Resilience Team, helpt bedrijven in de industrie om hun cyber resilience (weerbaarheid) te vergroten. U leest hierover verderop meer.

Doelstelling

Naast deze externe doelstellingen kijken we ook nadrukkelijk bij onszelf naar binnen. Onze medewerkers zijn immers ons belangrijkste kapitaal, onze toekomst. Dus hebben we komend jaar meer aandacht voor persoonlijke ontwikkeling. Daarnaast willen we KH Engineering nog scherper op de kaart zetten, zodat we gemakkelijker nieuwe talenten aantrekken. Het laatste nieuwtje is dat we in Antwerpen gewisseld zijn van pand, al blijven we goed bereikbaar in Berchem aan de ring. In het nieuwe pand is het hybride werken de norm. We willen onze medewerkers daarin meer vrijheid bieden. Er zijn minder werkplekken en meer vergaderplekken. Werk je een dag effectiever thuis, dan doe je dat. Is er fysiek overleg nodig, dan kom je naar kantoor. Met minder vervoersbewegingen en een kleiner pand dragen we zelf ook een beetje bij aan het verkleinen van onze CO2-footprint.

Aanmelden voor de KH Engine

Met ons digitale magazine de KH Engine houden we u 2 x per jaar op de hoogte van de trends en ontwikkelingen in de marktsegmenten waarin wij actief zijn en wat wij voor u kunnen betekenen op gebied van engineering. Switch on the KH Engine en meld u nu aan via de aanmeldbutton of via www.khe.eu/magazine. U ontvangt dan een melding als het magazine online is. 

Willem Pronk (ceo) en Björn Erkens (senior project accountmanager)