fotobewerking 21 juni mail 9Als KH Engineering werken we al 75 jaar met klanten en relaties die net zo solide zijn als de projecten die we realiseren in de industrie. We combineren onze technische expertise met een persoonlijke en pragmatische aanpak, zodat je bij ons kunt rekenen op innovatieve en duurzame oplossingen voor mens, markt en milieu.

Dagelijks zetten onze engineers zich met hart en ziel in om hun brede technologische kennis toe te passen in alle disciplines. Of je nu je project van concept naar realiteit wilt brengen of specifiek advies nodig hebt, wij staan klaar om jouw visie te verwezenlijken. We bieden uitgebreide diensten, van front-end ontwikkeling tot aan engineering, inkoop en constructiemanagement (EPCm), waarbij veiligheid, transparantie, innovatie en haalbaarheid centraal staan. Als onderdeel van de beursgenoteerde Ludan Group opereren we wereldwijd met een sterke ondernemersdrive. Met KH Engineering kies je voor een multidisciplinair ingenieursbureau dat zich inzet voor een langdurige en succesvolle samenwerking. We kijken ernaar uit om samen met jou de toekomst vorm te geven.

Tekentafel75 jaar

Dit jaar vieren we ons 75-jarig bestaan, een mooi moment om kort terug te blikken naar onze oprichting in 1949 en onze groei dankzij uitstekende relaties met klanten en collega’s. Willem Keyer en Henck Ness, twee vindingrijke ondernemers met een passie voor chemie, ontmoetten elkaar na de Tweede Wereldoorlog achter de tekentafel. Ze richtten samen teken- en constructiebureau Keynes NV op om bij te dragen aan de wederopbouw van de chemische industrie in Nederland. Zo werd de basis voor KH Engineering gelegd.

Groei door ondernemen

Vanaf het begin was de kracht van Willem en Henck het inschakelen van de juiste collega’s en het vroegtijdig betrekken van klanten bij projecten. Dit leidde tot succes! Ook toen al deelden zij de kernwaarden - menselijk, samenwerkend en vooruitdenkend - die we anno 2024 hanteren. Naast klant en markt, richten we ons nu ook op klimaat en leefomgeving. Niet voor niets bestaan veel van onze huidige projecten uit opdrachten die te maken hebben met de energie- en grondstoffentransitie. Tegelijkertijd houden we aandacht voor het bestaansrecht van de huidige industrie en helpen we hen te verduurzamen zonder hun winstgevendheid te verliezen.

KH 75Integreren en leren

Nadat de wegen van Willem en Henck zich scheiden, bouwt Willem het bedrijf verder uit. Door de afronding van verschillende succesvolle projecten nemen het klanten- en personeelsbestand fors toe. Het bedrijf bleef bovendien groeien en breidde zijn kennis en kunde uit met verschillende acquisities en fusies. In 2000 leidde dit tot een nieuwe naam: KH Engineering. In 2007 openen we onze vestiging in Antwerpen en in 2013 voegden we Smart AIS als zusterbedrijf toe: een onafhankelijke organisatie die gespecialiseerd is in asset-integrity, asset management, 3D-laserscanning, drone data capture en inspectiediensten. In 2019 richtten we de New Energy & Infrastructure groep op, die multidisciplinair werkt aan de verduurzaming van de industrie.

Deze ontwikkelingen hebben ons gevormd tot het bedrijf dat we vandaag de dag zijn: een multidisciplinair engineeringsbureau dat front-end ontwikkeling, engineering, inkoop en constructiemangement (EPCm) services uitvoert in verschillende markten. Met 500 betrokken collega’s bedienen we een brede groep klanten vanuit locaties in de belangrijke industriële clusters: Amsterdam, Rotterdam en Antwerpen. We volgen onze klanten ook over de landsgrenzen heen, bijvoorbeeld naar Duitsland, om hen daar te ondersteunen.

Klant voorop

In 75 jaar is er veel veranderd, maar de klant staat voor ons altijd voorop! Dat vraagt om een goede samenwerking – zowel intern als met de klant – en creativiteit. Samen vormen we een team en zoeken we naar de beste oplossingen, gecombineerd met een persoonlijke en pragmatische aanpak. We stemmen onze teamsamenstelling af op de behoeften van onze klant en de lijnen zijn altijd kort.

Engaged engineers

Ons succes is te danken aan onze marktkennis en ons team van betrokken collega’s, die grote liefde hebben voor het vak en onze organisatie. Onze mensen zetten hun kennis graag in om waarde te creëren voor onze klanten. Dankzij hun leergierigheid breiden we voortdurend onze kennis uit en betreden we nieuwe markten. We vernieuwen onze diensten, zoals met de inzet van Artificial Intelligence (AI). Samen vinden we passende oplossingen voor elk vraagstuk. Dat is na 75 jaar nog steeds de reden van ons bestaan.

KH Engineering bestaat 75 jaar door betrokken klanten en collega’s: Engaged Engineers. We zijn menselijk, samenwerkend en vooruitdenkend. Betrokken bij onze klanten, bij onze collega’s, bij de markt, en bij het milieu. Nu en in de toekomst. Doe je met ons mee?

 

KHEngineering EE Logo FC RGB rev

Voor meer informatie over KH Engineering: https://www.khe.eu/