björn erkens

Twee projecten springen er op dit moment wel voor mij uit

Editie02_Bjorn ErkensBjörn Erkens is 1 januari 2020 gestart bij KH Engineering als verantwoordelijke voor de Chemie markt in Nederland. “ Van aanbieding tot aan oplevering verantwoordelijk zijn voor allerlei soorten projecten in de Marktsector Chemie, dat is een leuke uitdaging”.

De Chemie markt staat onder enorme druk. Focus op een lage kostenstructuur, waarbij CO2 uitstoot een zware belasting veroorzaakt. De energietransitie en circulaire chemie zijn een tweetal hot topics voor de komende jaren. Allemaal met als doel het terugdringen van de CO2 footprint. Intussen hebben we een marktplan 2024 opgesteld om te bepalen hoe we de behoefte van klanten in de Chemie markt de komende tijd kunnen blijven invullen. Hierbij werken we onder andere samen met de hogescholen in Rotterdam en Gent voor een marktconsultatie binnen de Chemie markt in België. Waarom België? Omdat we daar een zeker groei perspectief zien.

Waar kunnen we jou voor bellen?
Je mag me altijd bellen om te sparren voor het uitdenken van de juiste aanpak bij een idee. Ik vind het enorm leuk om mee te denken aan de voorkant over hoe een idee omgezet kan worden in een creatieve en verrassende aanpak. Alles met als doel waarde toe te voegen aan de klant propositie. Mijn advies zal transparant zijn, met als voorwaarde dat het iets oplevert voor de klant. 

Dit is wat mensen nog niet van je wisten:
Van kinds af aan heb ik een passie voor sport en reizen. In sport ben ik breed geïnteresseerd, echter voetbal steekt er toch bovenuit. Ik heb deze passies vaker kunnen combineren, bijvoorbeeld een bezoek aan het EK2008 te Wenen (zonder Oranje in de halve finale...helaas) en een bezoek aan het WK2010 in Zuid Afrika met het bezoek aan de wedstrijden tegen Japan en Kameroen. Dat zijn onvergetelijke momenten! Maar ook aan een bezoek van een ijshockeywedstrijd tussen de Calgary Flames en de Edmonton Oilers, zeg maar het Feijenoord-Ajax onder het Canadese ijshockey, bewaar ik als mooie herinnering.

Mijn start bij KH Engineering
Editie02_Bjorn_IMG 1639 rez…..voelt als een warm bad. Een professionele organisatie met een kloppend technisch hart. Een organisatie die lean is opgezet en ook oog heeft voor de belangrijke zaken zoals de mens. En een technisch kloppend hart in het type mens dat hier werkt, techneuten met organiserend vermogen en techneuten die de projecten realiseren. Ik ben heel benieuwd naar alle nog niet ontdekte potentie binnen KH Engineering…..

Werken tijdens Corona
Wie had begin 2020 kunnen bedenken dat we vanaf midden maart in een intelligente lockdown zitten. Een enorme uitdaging voor iedereen in Nederland. Je “normale” patronen abrupt onderbreken en je aanpassen aan de 1,5 meter economie. Zoveel mogelijk thuis werken, kinderen ook thuis, iedereen op de WIFI, dat is best spannend of het allemaal wel lukt. Als KH Engineering hebben we, met eerder gedane investeringen, prima faciliteiten gecreëerd voor de collega’s. Binnen 2 dagen waren we thuis up and running. Een verhuizing van computers, beeldschermen, soms stoelen en ga zo maar door, dat vind ik een fantastische prestatie. En dat iedereen dan opeens (bijna automatisch) op afstand gaat samenwerken; het leek bijna gewoon.

Natuurlijk mis ik het kopje koffie, het face to face contact met de klant en het sociale aspect. Echter het niet meer staan in files is wel een enorme winst voor mij persoonlijk. Ik weet zeker dat het nooit meer wordt, zoals het was. Maar een enquête onder de KH medewerkers heeft uitgewezen dat bijna iedereen kan wennen aan het nieuwe “normaal”. Dus kom maar op, zou ik zeggen.

Aan welke projecten werk je?
Er komt natuurlijk veel langs je bureau. Twee projecten springen er op dit moment wel voor mij uit. Voor een klant in de biochemie werken we momenteel aan het opzetten van een basic engineering voor een grote investering in Thailand. Een fantastisch project, waar ik zeer trots op ben dat we daar als KH Engineering aan mogen bijdragen. Voor een andere klant zitten we in de opstart van de basic engineering van een pharma project in Nederland. Ook dit is een mooi project dat gerealiseerd gaat worden in toch wel moeilijke tijden. Juist investeren in deze tijd, geeft je het juiste momentum, want er breken straks weer betere tijden aan. En dan sta je goed gesteld voor de toekomst en loop je voor op je concurrentie. Trots ben ik ook, dat we in staat zijn om nog steeds opdrachten te winnen, ondanks de veranderende omstandigheden.

Kortom ondanks wat er ook gebeurd, als KH Engineering zien we het van de positieve kant en blijven ons continu inspannen voor onze klanten. En ja, in deze tijd is creativiteit in de manier van samenwerken en begrip voor elkaars situatie ontzettend belangrijk!

Wil je kennismaken met Björn Erkens? Neem dan contact met hem op!