RLA Wout Martijn vtIn dit voorwoord kijken we naar de belangrijke topics voor dit jaar; de energietransitie en digitalisering. KH Engineering en haar zusterbedrijven Smart AIS en Euro Drone Inspections merken dat de digitalisering volop aan de gang is bij onze klanten en relaties. Steeds meer klanten vragen ons om hoogwaardige inspecties te verrichten, onder andere door middel van 3D-scans en de inzet van drones. Door de combinatie van deze technieken kunnen we een totaaloplossing bieden van dataverzameling, inspectie, eindrapportage en advies. Een groot voordeel van drone-inspectie is dat je minder menselijke inzet nodig hebt en dus minder risico loopt.

Omdat we gebruik maken van de modernste apparatuur – onlangs schaften we bijvoorbeeld nog een Elios 3 drone aan – en omdat we hoog gekwalificeerde mensen hebben, worden we steeds vaker gevraagd in steeds veelzijdigere opdrachten. Ik vind het mooi om te zien dat we de ene dag in een oude raffinaderij leidingdelen inspecteren om er zeker van te zijn dat er tijdig wordt geïnvesteerd in reparatie of vervanging, de volgende dag de emissie van een zeeschip meten en daarna weer door gaan naar de QA/QC-inspectie van een splinternieuw gasproductieplatform op de Noordzee. Die laatste klus hangt trouwens samen met een heel andere trend, namelijk de noodzaak om onafhankelijker te worden van aardgas vanuit het buitenland. Daartoe bouwt een klant van ons nu een nieuw gasproductieplatform, aangedreven door elektriciteit vanuit wind-op-zee. Daarin komt dus alles samen: energietransitie, digitalisering en de geopolitieke wens om weer meer energieproductie in eigen hand te hebben.

Wat ik daarbij belangrijk vind en waar we ons in onderscheiden, is de open en dienstbare samenwerking met onze klanten. Daarmee bedoel ik dat we in een gelijkwaardige samenwerking het meest voor elkaar krijgen. Wij staan altijd voor onze klanten klaar en denken goed mee over de juiste en slimste oplossing. Gezien de vele langetermijnrelaties zijn onze klanten dan ook heel tevreden. Wat wij in de afgelopen jaren met onze organisatie hebben bereikt is een teamprestatie en daar zijn we erg trots op. Ons werk blijft tenslotte mensenwerk. Ik kijk ernaar uit om vanuit die visie het nieuwe jaar in te gaan!

Martijn van ’t Wout
Business Unit Manager Smart Asset Integrity Solutions & Euro Drone Inspections