griet engelen en jack van vliet

Een raffinaderij verduurzamen? Uitbreiding van hoogwaardige gasopslag? Een betere verlading voor een terminal ontwerpen én bouwen? Geen probleem voor de talentvolle projectengineers van KH Engineering. Met een hecht team van excellente mensen werkt KH Engineering aan zeer uiteenlopende projecten. Griet Engelen en Jack van Vliet vertellen meer over deze bijzondere afdeling van KH Engineering.

‘Per project kan onze inzet heel verschillend zijn’, zegt Jack van Vliet. ‘Het varieert van een monodisciplinair project dat een week duurt tot een multidisciplinair project van vijftigduizend mensuren.’ Griet Engelen vult aan: ‘Wij maken de offerte, coördineren alle werkzaamheden in een project en houden het grotere plaatje van het project in beeld. Omdat we werken volgens een ISO 21500 gecertificeerde uniforme werkwijze, kunnen klanten rekenen op een goede projectstructuur. We managen de vakdisciplines, die hun eigen stuk van het project verzorgen, houden het einddoel in de gaten en bewaken budget en planning. Daarbij maken we gebruik van alle technische vakdisciplines binnen KH Engineering. De engineers werken dan binnen het project vaak vanuit hun eigen technische discipline aan het grotere geheel, onder verantwoordelijkheid van een projectmanager van onze afdeling.

Vooral bij de grote projecten is daarin een belangrijke rol weggelegd voor de Project Engineers. Zij zijn de onmisbare schakel tussen techniek en projectmanagement en daarmee is deze rol binnen de projecten afdeling onmisbaar en vaak de sleutel tot succesvol projectmanagement.’ We zijn heel flexibel en kunnen opschalen indien gewenst. We kunnen grote en complexe opdrachten aannemen, maar ook heel pragmatisch werken en de omvang van de werkzaamheden beperkt houden. We doen precies wat de klant en het project nodig heeft.

Snel inspringen en inleven in de klant

De kracht van de afdeling zit ‘m volgens Griet en Jack in het vermogen van KH Engineering om zich aan te passen aan de omgeving en de wensen van de klant. ‘Een goede projectmedewerker is net een kameleon’, zegt Jack. ‘KH Engineering springt snel in, verdiept zich in de klantorganisatie en brengt direct de benodigde engineeringskennis in. Daar zijn onze opdrachtgevers blij mee. Waar ze nog meer blij mee zijn? Dat je met onze projectmensen echt over techniek kunt praten. Het zijn geen ‘hoog over’-projectmanagers; zij sturen vooral op een goedlopend proces én hebben sterk inhoudelijke kennis. Daarop selecteren we onze mensen dan ook. Dat slaat goed aan: niet voor niets hebben we opdrachtgevers die al jarenlang trouwe klant zijn.’

Engineering Procurement & Construction Management (EPCM)

Langetermijn relaties vormen een belangrijke basis voor de afdeling in de diverse markten. Zoals de relatie met een grote farmaceut. Jack: ‘Voor deze klant verzorgen we al jarenlang detailed engineering en construction management. En in een EPCM-samenwerking realiseerden we een groot uitbreidingsproject voor geneesmiddelenproductie.’

‘In Antwerpen’, vult Griet aan, ‘is KH Engineering al 25 jaar betrokken bij verbeterings- en verduurzamingsprojecten van een van de grootste raffinaderijen. En voor een groot op- en overslagbedrijf realiseerden we EP en constructiesupport in hun uitbreidingsproject waarmee zij de grootste onafhankelijke gas-terminal van Europa worden.