Mark Senten

De Antwerpse vestiging van KH Engineering is op 15 november verhuisd naar een nieuw onderkomen aan de Roderveldlaan in Antwerpen-Berchem. Deze verhuizing is veel meer dan een nieuw adres, want het concept van het nieuwe kantoor is ook de volgende stap in het hybride werken, een proces dat reeds in 2014 werd ingezet. 

1636735733824

De verhuizing naar een splinternieuw kantoor is door KH Engineering aangegrepen om hybride werken verder door te zetten. Business Unit Manager Mark Senten vertelt: ‘Vanuit de vestiging Antwerpen van KH Engineering bedienen we onze klanten met alle gebruikelijke technische ingenieursdisciplines. We werken hier met ongeveer honderd collega’s aan zeer uiteenlopende en vaak complexe projecten. Samenwerken en overleggen zijn voor ons cruciale ingrediënten om succesvol te zijnDe verhuizing naar het nieuwe kantorencomplex “The Sage” is voor ons een logische stap op het juiste ogenblikOns oude onderkomen was primamaar nogal zakelijk en ‘old school’ ingericht. Achter de schermen zaten we al wel volledig ‘in the cloud’, zodat we tijdens de pandemie in een handomdraai konden overstappen op thuiswerkenIn de nieuwe situatie gaan we veel meer hybride werken: deels thuis of elders, en deels op kantoor. We hebben het kantoor daarop ook ingericht, waarbij de focus veel meer op overleg ligtterwijl er ook nog klassieke werkplekken zijn. Die laatsten – nu nog ergonomischer en praktischer – zijn er nog steeds, maar het zijn er minder. Daarnaast komen allerlei overlegplekken: voor het formele overleg zijn er twee grote en vier kleinere vergaderruimten, allemaal voorzien van de laatste nieuwe snufjes voor hybride vergaderen met Microsoft Teams-technologie. Daarnaast is er ook veel meer plaats voor informeel overleg, waarbij onze Dining een centrale rol speelt. 

Ruime parkeermogelijkheden 

De laatste achttien maanden hebben we met z’n allen kunnen ervaren dat je veel werk ook prima thuis of op een andere locatie kunt doen. In de praktijk werken we al een tijdje minstens twee dagen in de week buiten kantoor. KH heeft daarvoor een telewerkovereenkomst afgesloten met haar medewerkers, zodat iedereen ook thuis ergonomisch kan werken, en voldoende eigen ICT-materiaal ter beschikking heeft om op welke locatie dan ook, corona-proof te werken. 
Op kantoor ziet het er prettiger en moderner uit dan vroeger: The Sage is dan ook van alle gemakken voorzien, zoals een bedrijfsrestaurant, een broodjeszaak, een fitnessclub en een strijkservice. Ook zijn er op aanvraag extra vergaderruimten te boeken voor bijvoorbeeld klantbijeenkomsten. Want het kantoor is erop ingericht ook klanten een warm welkom te bieden, inclusief ruime parkeermogelijkheden met oplaadmogelijkheden voor elektrische auto’s. We hopen dan ook dat de situatie snel normaliseert zodat we onze klanten kunnen uitnodigen om bij een tas koffie onze samenwerking nog verder te optimaliseren.’